Избирането на подуправителите ще осигури предсказуемост на БНБ, смята Радев

Избирането на подуправителите ще осигури предсказуемост на БНБ, смята Радев
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И тримата кандидати за подуправители на БНБ са професионалисти. Избирането им ще осигури предсказуемост на БНБ в изпълняването на функциите на Централната банка. Това заяви управителят на БНБ Димитър Радев.

Днес Народното събрание трябва да избере подуправителите на Българската народна банка. 

По думите на Радев всеки от кандидатите  е експерт с безупречна репутация.

"Всеки ден подуправителите на БНБ взимат важни решения и носят отговорност", посочи Димитър Радев.

Той представи поотделно и тримата кандидати за негови заместници. Радев предлага Димитър Костов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банков надзор", Калин Христов за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Емисионно" и Нина Стоянова за кандидат за подуправител - ръководител на управление "Банково" на Българската народна банка.

"Изборът на ръководител на управление "Банков надзор" е от изключително значение. Димитър Костов е много уважаван специалист, добре познат. Той е сред най-високо квалифицираните банкови специалисти в България. Костов познава отлично работата на "Банковия надзор", каза Радев.

За Калин Христов той подчерта, че го предлага за нов мандат, поради безспорните му професионални качества.

"Той е добре познат сред банковата общност. Защитавал е успешно интересите на БНБ и България. Христов е доказал своите качества във времето", добави управителят на БНБ.

За Нина Стоянова, кандидат за ръководител на управление "Банково", Радев обясни, че тя е главен юрист на БНБ от 2007 г. досега. "Стоянова познава отлично всички направления в дейността на БНБ. Тя е много уважаван специалист", заяви още Радев.

#Димитър Радев #БНБ #подуправители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"