Незаконните постройки на къмпинг „Юг” ще бъдат съборени

Незаконните постройки на къмпинг „Юг” ще бъдат съборени
A A+ A++ A

Ако издаденият от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) акт бъде потвърден, Общината ще събори всички тези постройки”, заяви кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев по повод проект за строеж на 16 вили на 70 метра от морето в къмпинг „Юг”.

Проектът за строеж разпали поредния скандал за осакатяване на българското Черноморие. В сряда, по искане на прокуратурата, РДНСК реши, че за изграждането на постройките са издадени незаконни разрешителни.

"Вече съм издал заповед за премахване на двете бетонни плочи, излети върху дюни в района. Направих това, веднага след като в Общината постъпи специализираната карта на дюните", заяви Лапчев пред Нова телевизия.

От днес влизат в сила мерки за принудително спиране на строителството. Причините - опорочена процедура и неспазване на Закона за биологичното разнообразие.

Строителят е получил разрешителното си през 2012 г. От 2013 г. обаче е в сила Законът за устройство на Черноморското крайбрежие, който забранява строителство на разстояние по-малко от 100 метра от морето, както и върху дюни.

#Регионалната дирекция за национален строителен контрол #РДНСК #Георги Лапчев #Дюни #Царево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"