Мая Манолова: Ще бъда добрият омбудсман

Мая Манолова: Ще бъда добрият омбудсман
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря и на тези, които не ме подкрепиха, защото ще мога да докажа, че ще бъда добрият омбудсман, каза от трибуната на парламента Мая Манолова, след като бе обявено, че е избрана за омбудсман.

"Народното събрание ще ми липсва, ще ми липсва трибуната и страстта на парламентарната битка. Но ми предстои и друга, не по-важна битка - за правата на българските граждани", посочи Манолова, цитирана от БГНЕС.

"Ще ми липсвате и вие, но не се разделяме за постоянно, тъй като омбудсманът има работа и в Народното събрание, когато се обсъждат важни законопроекти, отнасящи се за правата на българските граждани. Ще работим добре заедно, убедена съм", обърна се Манолова към депутатите.

Чрез таен вот народните представители официално избраха за нов омбудсман депутата от БСП Мая Манолова. Мандатът на омбудсмана е 5 години, като същият има право да се кандидатира за втори мандат повторно.

Евгени Стоев, председател на тайната комисия за избор на омбудсман обяви, че Манолова е избрана със 129 гласа. За Константин Пенчев са гласували 82 депутати. Общо 223 са гласувалите народните представители. 12 са били невалидните бюлетини за избор на омбудсман.

#Мая Манолова #омбудсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"