Огнян Донев отива на съд за укриване на данъци

Огнян Донев отива на съд за укриване на данъци
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Огнян Донев и Борис Борисов за укриване на данъци. Двамата отиват на съд за финансови престъпления в особено големи размери. Информацията е на бТВ.

Огнян Донев е обвинен, че на 2 април 2007 г., в качеството си на изпълнителен директор на „ЕЛФАРМА“АД е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на фирмата в особено големи размери - 62 779 725 лева. В годишната данъчна декларация той не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 418 531 500 лева.

Той спечелил парите с продажби на акции на дружеството, в което е изпълнителен директор и един от собствениците - „Софарма“ АД. Борис Борисов пък е бизнес партньор на Донев и финансист на компанията.

Според телевизията обвинението е, че на 30 март 2009 г., в качеството си на изпълнителен директор на „ТЕЛСО“АД избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на фирмата в особено големи размери - 7 483 105, 19 лева. В годишната данъчна декларация той не декларирал увеличение на годишния финансов резултат в общ размер от 74 831 051, 94 лева. И при него натрупаната сума е от продажба на акции в „Софарма“.

Освен фармацевтичната компания, която ръководи, Огнян Донев е издател и на списанието и сайта „Клуб Z“.

Това не е първи сблъсък със закона за бизнесмена. През 2012 г. имаше същите обвинения срещу него - за данъчни престъпления в особено големи размери. Няколко месеца преди това срещу Донев и тогавашния му съдружник Любомир Павлов бяха повдигнати обвинения за пране на пари.

#Огнян Донев #данъци #бизнесмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници