15 хил.лв заплата за управителя, 13 хил. за заместниците, решиха в БНБ

15 хил.лв заплата за управителя, 13 хил. за заместниците, решиха в БНБ
A A+ A++ A

Въвежда се лимит за общото възнаграждение на управителя и подуправителите, включително допълнително материално стимулиране, реши Управителният съвет на БНБ.

Заплатите на ръководните фигури се ориентират към размера на средното общо възнаграждение на ръководителите на банки в България.

Това съобщават от централната банка на официалния сайт на институцията.

В съответствие с приетото решение месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет се определят в следните размери: 15 368 лева за управителя; по 13 173 лева за подуправителите; по 4 391 лева за другите членове на Управителния съвет, се посочва в съобщението.

Отменят се възнагражденията за участие в заседанията на Управителния съвет за управителя и подуправителите.

Управителният съвет на БНБ е приел становище по независимата оценка за състоянието на банковия надзор на БНБ, изготвена от Международния валутен фонд и Световната банка и е предложил окончателната версия на доклада да бъде финализирана до края на август 2015 г. Докладът ще бъде в основата на плана за реформиране и укрепване на банковия надзор на БНБ, който ще бъде публично обявен до края на септември 2015 г.

Официално е започнал процесът по прегледа на качеството на активите в търговските банки. Като първа стъпка в този процес УС на БНБ е одобрил откриване на тръжна процедура за избор на независим външен консултант по организирането и провеждането на прегледа.

Прието е и решение за определяне и оповестяване на възнагражденията на Управителния съвет на БНБ. Възнагражденията на членовете на Управителния съвет се обвързват със средното месечно възнаграждение на ръководителите на банките в България.

 

#БНБ #заплатите #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"