Първанов: Кънев трябва да целува ръка на Местан

Първанов: Кънев трябва да целува ръка на Местан
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на АБВ Георги Първанов посочи в сутрешния блок на бТВ в петък, че изминалият политически сезон е бил по-скоро стабилен, отколкото успешен. Що се касае до тайният вот, с който бе избран новият омбудсман на България - Мая Манолова, той е на мнение, че сериозният и демократичен вот трябва да е таен.

"Мая Манолова е добър избор. Константин Пенчев също бе достоен кандидат. Въпреки критиките ни обаче, смея да кажа, че Манолова би пасвала добре на тази длъжност и очакванията ми са позитивни", добави още бившият държавен глава.

По отношение на "историческия компромис" между ДПС и Реформаторите, Първанов изрази мнение, че "Радан Кънев трябва да целува ръка на Лютви Местан, защото именно ДПС са прокарали съдебната реформа". 

Първанов е на мнение, че има всички предпоставки правителството в сегашната си форма да оцелее. "Ако ключовите министри се справят добре - общественото доверие ще расте. Ако обаче проблемите в сигурността и енергетиката продължат, и ДПС не може да спаси кабинета", категоричен бе Георги Първанов.

#Георги Първанов #Мая Манолова #АБВ #обмудсман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници