Huawei се изкачи до третото място по доставки на телефони

Huawei се изкачи до третото място по доставки на телефони
A A+ A++ A

През второто тримесечие на годината Huawei успя за пръв път в историята си да се изкачи до третото място по доставки на телефони като измести Microsoft, показват данни на Strategy Analytics. Компанията посочва, че на годишна база увеличението в общите доставки на телефони е било едва 2% до 434,6 милиона броя, което е най-слабия ръст през последните две години и се дължи на забавеното търсене на телефони в Китай, Европа и Щатите. 8 от 10 доставени телефона са били смартфони.

На първо място продължава да е Samsung, но компанията е доставила по-малко устройства на годишна база, а освен това и пазарния й дял е намалял до 20,5%. Спадът е главно за сметка на моделите от по-нисък клас, където конкуренцията е особено силна. Втората позиция е за Apple, която увеличава доставките си с 35% и пазарния си дял до 10,9%. На трето място е Huawei с 30,6 милиона доставки и рекорден за компанията пазарен дял от 7%.

Следва Microsoft с 27,8 милиона доставки и пазарен дял от 6,4%, тъй като компанията продължава да губи позиции при обикновените телефони, а смартфоните Lumia не могат да ги компенсират. Освен това компанията е в изчакване на Windows 10 Mobile, за да представи нови модели. Петото място е за Xiaomi с ръст в доставките и на пазарния дял до 4,6%, но от Strategy Analytics посочват, че компанията едва ли ще успее да запази това място заради силната конкуренция от други китайски брандове.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"