ГЕРБ е готова да предоговори коалиционното споразумение с РБ

ГЕРБ е готова да предоговори коалиционното споразумение с РБ
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ е готова за разговори с Реформаторския блок за предоговаряне на коалиционното споразумение, заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов в отговор на написаното от Радан Кънев във Фейсбук, че Реформаторският блок трябва да е готов за нови избори, ако се запази мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ и атаките срещу Блока продължат.

"Колегите също са на мнение, че трябва да бъдат предоговорени условията, по които е формирано това правителство, защото излиза, че РБ е водещият в управлението. Всичко това, което правим досега, го правим само и единствено, водени от националните интереси. Може би преумората в нашите коалиционни партньори доведе до повече емоция, която смятам, че е неоснователна или може би пък редовните пиенета на кафета с Лютви Местан. Тези ултимативни думи, които се поставят от господин Кънев, не трябва все пак да минаваме границата на невъзможността и след това да си говорим", коментира Цветанов пред БНР.

Цветан Цветанов не вижда аргументи и за предсрочни парламентарни избори. Според него Радан Кънев е писал за предсрочен вот, защото през последните дни Реформаторският блок е показал по-близки отношения с ДПС, отколкото с ГЕРБ.

Във Фейсбук Кънев написа следното: "Идва кратка отпуска. Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон.

Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията. Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила".

#Цветан Цветанов #Цветанов #Радан Кънев #Кънев #ГЕРБ #Реформаторския блок #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »