Появи се пълна информация за Sony Xperia M5 и Xperia C5 Ultra

Появи се пълна информация за Sony Xperia M5 и Xperia C5 Ultra
A A+ A++ A

Броени дни преди събитието на Sony на 3 август в интернет се появи подробна информация за двата телефона, които ще бъдат представени тогава, благодарение на руския сайт Hi-Tech.Mail.ru (по-късно страниците бяха свалени). Детайлите са съпроводени от висококачествена галерия от снимки, които дават възможност да разгледаме отблизо моделите Sony Xperia C5 Ultra и Xperia M5 и те определено звучат особено интересно.

Xperia C5 Ultra привлича вниманието веднага, тъй като има дизайн със силно намалена странична рамка, което е уникално за телефон на японците. Телефонът предлага 6” 1080p дисплей със странична рамка едва 0,8 мм и залага на две камери с резолюция 13МР и LED светкавици.  Другите характеристики включват осемядрен чипсет MediaTek MT6752 с честота 1.7GHz, 2GB RAM, 16GB вградена памет, microSD слот и батерия с капацитет 2930mAh, което е малко разочароващо на фона на големите размери. Конструкцията му е пластмасова с метална странична рамка. Xperia C5 Ultra поддържа работа с 2 SIM карти и в Русия ще се продава за около 325 евро.

Sony Xperia M5 вероятно ще изкуши фотографите, но не и с дизайн, който остава подобен на този в Xperia Z3+. На разположение са 5” 1080p IPS дисплей, 3GB RAM, 16GB вградена памет, microSD слот и осемядрен чипсет MediaTek Helio X10 с честота 2GHz. Батерията е с капацитет 2600mAh, която според Sony ще стига за 2 дни работа. Поддържа се и работа с 2 SIM карти, но по всичко личи, че акцентът ще бъде камерата. Тя е с резолюция 21.5МР и най-вероятно използва Exmor RS сензор IMX230, какъвто имат и новите модели Moto X.

От камерата очакваме хибриден фокус за мигновено фокусиране (0,2 секунди), f/2.2 бленда и 5х мащабиране на изображението без видима загуба в качеството. Предната камера е 13-мегапикселова. Телефонът ще има водо– и прахоустойчив по стандарта IP65/IP68 корпус с метална странична рамка, а  в Русия ще се продава на цена около 370 евро. Интересни телефони, които попадат в средния ценови клас и вероятно ще ни подготвят за идването на новите флагмани в серията Xperia Z.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници