Lenovo Vibe P1 Pro се появи в сайта на китайски регулатор

Lenovo Vibe P1 Pro се появи в сайта на китайски регулатор
A A+ A++ A

В началото на годината писахме за Lenovo Vibe P1 Pro, когато преди началото на мобилния конгрес в интернет се появиха изображения на няколко устройства на китайската компания. Те все още не са получили официална премиера, но през юни в сайта на китайския регулатор TENAA бяха открити снимки на един от моделите – Vibe S1. Пак там преди дни бяха намерени и страници за моделите Vibe P1 и Vibe P1 Pro, които ни разкриват финалния дизайн на телефона и ни осигуряват част от техническите им характеристики.

От TENAA разбираме, че Lenovo Vibe P1 (P1mc50) има 5” LCD дисплей с резолюция 720p и залага на четириядрен чипсет с честота 1.3GHz, който може да бъде MediaTek MT6735 или пък Qualcomm Snapdragon 410. Другите характеристики също са на модел от среден клас – 2GB RAM, 16GB вградена памет, 8MP основна камера и 5MP камера за селфита. Р-серията на Lenovo винаги е акцентирала върху живота на батерията и според информацията в Vibe P1 тя ще бъде с капацитет 3900mAh.

Междувременно в сайта на TENAA беше открит и Lenovo Vibe P1 Pro, който е с номер P1c72. Информацията посочва, че телефона има 5.5” 1080p дисплей, осемядрен чипсет с честота 1.5GHz (Mediatek MT6752 или Qualcomm Snapdragon 615), 3GB RAM и 16GB вградена памет. Включени са и две камери с резолюция 13MP и 5MP. Снимките разкриват и наличието на голяма зона под екрана, който може да е хардуерен бутон или пък сензор за отпечатъци като този в OnePlus 2. Не е изключено да е второто, предвид на инвестицията на Lenovo в компанията Zuk, чийто първи телефон ще предложи именно такъв сензор. Премиерата му ще бъде на 11 август.

Сред другите отличителни черти на телефона ще бъде и батерията му – предполага се, че тя ще е с капацитет 4900 mAh. Според сайта на TENAA размерите на Vibe P1 Pro са 152.9 x 75.6 x 9.9 мм при тегло 189 грама, което вероятно се дължи на голямата батерия и на конструкцията – на пръв поглед устройството е с метален панел. Според информация от Китай премиерата на телефона може да се състои до средата на този месец.

Източник: GSM Arena, Mobile-Dad

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »