Кунева: Реформаторите не правят отстъпки, те формират общественото мнение

Кунева: Реформаторите не правят отстъпки, те формират общественото мнение
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът Меглена Кунева призна, че е разочарована от отлагането от депутатите на антикорпуционния закон, който трябваше да се гласува в последния работен ден преди отпуската им (на 31.07). В сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник министърът призна, че планирането е било лошо, както и организацията.

Що се отнася до избора на Мая Манолова за омбудсман, тя призна, че ако не бяха Реформаторите е щяло да бъде "състезание с един кон", което по думите й не е справедливо. "Когато имаме кандидат, тогава ние гласуваме видимо като един. Реформаторите направиха това, което смятаха за правилно - заложиха на човек с авторитет като Константин Пенчев", добави още лидерът на ДБГ.

По отношение на подуправителите на БНБ, вицепремиерът е на мнение, че "това е състезание на принципи" и Реформаторите са заели правилната позиция. "За мен е важно, че РБ имаше позиция", отсече Кунева.

По думите й, Реформаторите не са правили отстъпки по нито един параграф - нито за омбудсман, нито за съдебната реформа или подуправителите на БНБ. "Ако гласа на РБ липсваше, всичко щеше да мине без нито една вълничка в общественото мнение. Помагаме за това РБ да има ясен профил в общественото мнение", категорична е Меглена Кунева.

 

#Меглена Кунева #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »