Sony представи моделите от среден клас Xperia C5 Ultra и Xperia M5

Sony представи моделите от среден клас Xperia C5 Ultra и Xperia M5
A A+ A++ A

След като през уикенда видяхме как ще изглеждат Xperia C5 Ultra и Xperia M5 и разбрахме всичко за техните характеристики е време и Sony да представи подобаващо устройствата. Компанията ги позиционира в средния клас, но все пак те предлагат впечатляващ набор от характеристики, които могат да им осигурят значителни продажби, а точно от това имат нужда японците. Двата телефона ще се появят на пазара в средата на август в избрани страни от развиващите се пазари. Устройствата, които имат слот за допълнителна памет до 200GB, ще са налични във версия и с две SIM карти.

Xperia C5 Ultra е определен като PROselfie смартфон (първото такова устройство беше Xperia C3), който предлага две камери с резолюция 13МР и има лишен от рамка 6” дисплей. Двете камери използват Exmor RS сензори, позволяват заснемането на HDR снимки и видео и включват автоматичен режим за определяне на правилните настройки според условията. Предната камера има и LED светкавица и е снабдена с 22mm широкоъгълен обектив за улавяне на повече от сцената в кадъра.

Отличителна черта на смартфона е и неговия 6” full HD IPS дисплей с изключително тънка странична рамка и с технологията Mobile BRAVIA Engine 2. Добавен е и режим за смаляване на интерфейса за по-удобно ползване с една ръка. Смартфонът има алуминиева рамка и ще се предлага в 3 цвята – черен, бял и зелен. Другите характеристики включват 64-битов осемядрен чипсет с честота 1.7GHz, 2GB RAM и работа с 4G мрежи. Според компанията батерията стига за два дни работа или за почти 8 часа гледане на видео.

Sony Xperia M5 акцентира върху фотографските възможности във водоустойчив корпус. Камерата е с резолюция 21.5MP, която е снабдена с хибриден автофокус , система за 5x приближение без загуба в качеството и запис на 4К видео. Предната камера е с резолюция 13МР и има система за автофокус за още по-ясни селфита, които могат да бъдат разнообразени чрез допълнителни ефекти.

Смартфонът осигурява на 5” Full HD IPS дисплей с технология Mobile BRAVIA Engine и е снабден с метална рамка със стоманени ъгли за по-голяма здравина, а панелите са стъклени. Батерия е с капацитет 2600 mAh, което според Sony осигурява два дни на работа. За производителността отговаря 64-битов осемядрен чипсет MediaTek Helio X10 с честота 2.0 GHz, който е комбиниран с 3GB RAM.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"