Пуснаха нови 5 км от "Хемус" и пътен възел "Белокопитово"

Пуснаха нови 5 км от "Хемус" и пътен възел "Белокопитово"
"Белокопитово" - сниман с дрон. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Откриха официално участъка Белокопитово - Каспичан от автомагистрала „Хемус“ и най-големият пътен възел у нас „Белокопитово“. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

На церемонията присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Шумен Донка Иванова, народни представители, кметове на общини в областта, представители на строителната фирма и много граждани, предаде 'Фокус".

Отец Димитър от храм „Свето Възнесение” в Шумен отслужи водосвет за здраве и безаварийно пътуване. 

Премиерът Бойко Борисов благодари на всички, взели участие в изпълнението на строителството на участъка. По думите му в рамките на този мандат поне половината от АМ „Хемус” ще бъде построена. Той подчерта, че без АМ „Хемус” Северна България е загубена и усилията в този мандат ще бъдат насочени към изграждането на автомагистралата. Борисов даде официален старт на движението по пътния възел.

Проектът е по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв. 

#Белокопитово #Каспичан #автомагистрала #Хемус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"