Коларова: Депутатите казаха "не" на възможността хората да бъдат питани

Коларова: Депутатите казаха "не" на възможността хората да бъдат питани
снимка: БТВ
A A+ A++ A

Депутатите казаха "не" на възможността хората да бъдат питани. Това каза секретарят на президента по образование, наука и гражданско общество Румяна Коларова в ефира на бТВ по повод отпадането на най-важните въпроси от проекта на държавния глава Росен Плевнелиев за референдум.

По думите й, не може да се каже, че президентът е бламиран, защото под въпросите са сложили подписите си 570 000 български граждани. Тя посочи, че ако на този етап някой е бламиран, това са хората.

"Гласуването беше дали да има или да няма референдум", каза Коларова.

По думите е и е напълно естествено да има партии, особено малките, които да бъдат против мажоритарното гласуване.

"Напълно естествено е да има партии, които разчитат много на партийната дисциплина и те да са против мажоритарността като такава. Но в случая те не казаха не на мажоритарността, те казаха не на възможността хората да бъдат питани", заяви Коларова.

По думите ѝ очевидно има страх за промяна на статуквото.

Тя обяви, че зад искането за провеждане на референдум е застанало и партийното мнозинство в парламента.

"Ние получихме уверението от управляващите партии, че ще се гарантира това мнозинство и при гласуване на въпросите", коментира тя.

Коларова отказа да коментира обвиненията на бившия служебен премиер Георги Близнашки, че Плевнелиев носи вината за бламирането на референдума.

"Няма да влизам в диалог с човек, който макар че в конституционалист, си позволява да използва фразата "моето собствено служебно правителство", при положение, че титуляр на служебното правителство е президентът", категорична бе Коларова.

 

#Румяна Коларова #депутати #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници