Търсят се между 3,5 и 5 трилиона долара за преодоляване на бедността

Търсят се между 3,5 и 5 трилиона долара за преодоляване на бедността
A A+ A++ A

На ООН са необходими между 3,5 и 5 трилиона долара, за да изпълни амбициозна програма за устойчиво развитие през следващите 15 години.

Държавите членки на ООН са постигнали съгласие по новата програма за развитие в следващите 15 години, която призовава за намаляване на бедността и глада, равнопоставеност между половете, както и за незабавна борба с климатичните промени, предаде AP.

Проектът на споразумението очертава 17 задачи със 169 конкретни цели по въпроси като ликвидирането на бедността във всичките ѝ проявление и навсякъде, до насърчаването на качественото образование и достъпа до качествена енергия, при защитаване на околната среда.

"Ние можем да бъдем първото поколение, което ще стигне до край в борбата с бедността, и последното поколение, което ще премахне последиците от глобалното затопляне преди да е станало твърде късно", заяви генералният секретар на ООН Бан ки Мун.

Документът, наречен "Трансформация на нашия свят: Програма за устойчиво развитие 2030 г." ще бъде приет на срещата на върха на ООН точно преди годишната среща на лидерите през септември. Тогава повече от 160 държавни лидери ще бъдат говорители по време на тридневна среща, включително ръководителите на Китай, Русия, Иран и Франция.

Повече за документа на световната организация четете ТУК

#ООН #устойчиво развитие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници