Убиецът от Маломир остава в ареста

Убиецът от Маломир остава в ареста
A A+ A++ A

Обвиненият за убийството на британка в ямболското село Маломир Иван Маринов Николов остава в ареста, реши съдът в Ямбол, където се гледа мярката му за неотклонение. 40-годишният ром твърди, че е невинен.

Ямболската окръжна прокуратура обвини Николов, че е изнасилил и убил 67-годишната Джанет Бенет в нощта на 30 срещу 31 юли.

Преди съдебното заседание обвиняемият заяви категорично, че не изнасилвал и убивал жената и дори не я познава. Самият той призна, че е извършвал кражби и няколкократно е лежал в затвора, но никога не би посегнал на човек. Маринов представи на съдията и четири листа саморъчно написани обяснения какво е правил на 30 и 31 юли до арестуването му.

Служебният защитник Анелия Димитрова заяви, че единствените доказателства срещу подзащитния й са данните от ДНК експертизата, но и те не са категорични: "Материал е открит само по кибритена кутия и по едни къси дънкови панталони, сиви, за които няма доказателства, че са на подзащитния ми. Те са били на местопрестъплението", каза защитничката.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

#Маломир #британка #съдът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"