Съдът реши: Процесът срещу Гриша Ганчев продължава

Съдът реши: Процесът срещу Гриша Ганчев продължава
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След 7 часа заседание, във вторник спецсъдът реши - наказателното производство срещу Гриша Ганчев не е прекратено, а постановлението не подлежи на обжалване.

Повече от час съдията по делото мисли над иска на адвокатите, предизвикан от претенции за нарушения в обвинителния акт. Припомняме, той вече бе върнат веднъж от Софийския апелативен съд, като защитата на Ганчев и останалите на подсъдимата скамейка са убедени, че новият обвинителен акт е пълно копие на върнатия и спорните моменти не са отстранени.

Актът отговаря на законовите изисквания, направените в него промени не са козметични, спецпрокуратурата е изпълнила указанията на апелативните магистрати, решиха спецсъдиите.

Юристите на Ганчев пък поискаха по време на делото да имат достъп до веществените доказателства. Оказа се обаче, че те заемат почти цяла стая и това е технически невъзможно.

Датата, на която се очаква да почнат разпитите на свидетели по процеса, е 16 септември.

Припомняме, Гриша Ганчев е с три обвинения, сред които укриване на над 700 хил. лева данъци и заплаха за убийство срещу ексшефа на НАП Красимир Стефанов. Стефанов обаче, който за пръв път се появява на заседание, отрече пред съда да е бил заплашван, така че се очаква това обвинение да отпадне в хода на делото.

#Гриша Ганчев #процес #НАП #Красимир Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"