Пожарът край Лесово се разраства

Пожарът край Лесово се разраства
A A+ A++ A

Над 6 хиляди декара треви и храсти горят в Елховско, в района на Лесово. Огънят е лумнал още вчера и продължава да се разраства, защото е в труднодостъпна местност, съобщи бТВ.

По обед днес огнената стихия се разпростираше на около 4000 декара, но с напредването на деня ситуацията започна да става все по-тревожна. Вятърът допринася за разрастването на огнената стихия.

„Площите са огромни, а за съжаление нямаме достатъчно доброволци. Общият състав е между 30 и 35 човека, като 20 човека са пожарникари и 10-15 човека са от горското стопанство”, каза старши комисар Красимир Шутаров.

На този етап няма опасност за хората от Лесово, а целта е пожарът да не се прехвърли към турската граница или към хасковските села. 

В гасителните дейности участва и военен хеликоптер и благодарение и на неговата намеса огънят може да се каже, че е локализиран. От 6.45 ч. днес екипажът на военната машина направи 66 захода и облетя терена с над 132 тона вода.
Големият проблем обаче остава вятърът и труднодостъпният терен.

Надеждата е да не се повторят събитията от 2013 година, когато огнената стихия тръгна на фронт над 2 километра и имаше човешки жертви.

#пожар #Лесово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »