Блокада: Протестиращи заеха местата на варненските общинари в залата

Блокада: Протестиращи заеха местата на варненските общинари в залата
A A+ A++ A

Над 400 протестиращи окупираха зала "Пленарна" в община Варна, където от 9 часа трябваше да започне сесията на общинския съвет, съобщава регионалното електронно издание Moreto.net.

С викове "Мафия" и "Оставка" недоволстващите посрещнаха общинските съветници. Някои от гражданите заеха местата на общинските съветници в залата.

Сред протестиращите има жители на квартал "Чайка", служители на частния превозвач "Транстриумф", както и обявилите се срещу строителство на блок за роми в район "Младост".

Жители на квартал "Чайка" недоволстват срещу приемането на устройствения план на квартала.

Вторият протест е организиран от жители на квартал "Възраждане" срещу отпуснатите 20 млн. лева за построяването на блок за хора в неравностойно положение.

Собственици на заведения от централната пешеходна зона също изказаха своето недоволство заради предстоящия ремонт на ларгото в участъка от Севастопол до Фестивален конгресен център.

Служителите на "Транстриумф холдинг" пък са обезпокоени за бъдещето на фирмата, тъй като се очаква общинската фирма "Градски транспорт" да поеме обслужването на всички линии в морската столица.

#Общинския съвет #Варна #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »