"Билд": Супершпионски руски кораб ще преследва американски кораби

"Билд": Супершпионски руски кораб ще преследва американски кораби
A A+ A++ A

Супермодерен шпионски кораб влиза в състава на руския флот след приемането на новата Морска доктрина на президента Путин, съобщава германският в. „Билд”. „Една от задачите на този първокласен кораб е откриването и преследването на американските кораби, част от противоракетния щит на САЩ”, пише изданието.

„Юрий Иванов” е строен в продължение на 11 години и премина изпитания през декември 2014 г. При предаването на кораба на флота в Калининград присъства и президентът на Русия Владимир Путин. Корабът от ново поколение е способен да открива и преследва кораби от ПРО на САЩ и може да „пробие” системите им.

По тактико-техническите си характеристики и възможности корабът превъзхожда значително аналогичните проекти от предишните поколения. Водоизместимостта му е над 4 хил. тона, разстоянието за плаване е минимум 8 хил. мили, а екипажът – 120 души.

Освен модерното си оборудване за комуникация „Юри Иванов” има и установка за противовъздушно въоръжение.

Строителството на втория кораб от този клас започна през 2013 г., а до 2020 г. руският ВМФ трябва да се сдобие с още четири такива кораба.

На 26 юни президентът на Русия Владимир Путин утвърди нова редакция на Морската доктрина на страната, насочена към засилване и укрепване на стратегическите позиции на страната в редица региони по света.


#кораб #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"