Личните съобщения в Twitter вече може да са над 140 знака

Личните съобщения в Twitter вече може да са над 140 знака
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Личните съобщения в социалната мрежа Twitter вече няма да имат лимит от 140 знака. Ограничението ще е 10 000 знака. За сравнение – във Facebook Messenger лимитът е 20 000 знака.

Закъснялата промяна очевидно е в отговор на голямата конкуренция от страна на Facebook и други платформи за чат като WhatsApp. Twitter има 316 милиона активни потребители месечно, но това бледнее пред резултата на Facebook, който е с 1,5 милиарда клиенти.

Twitter се опитва да привлече повече рекламодатели, като наскоро въведе и бутон „Новини” (засега само в САЩ и Япония). Освен това компанията си търси и нов изпълнителен директор (CEO). Създателят на Twitter Джак Дорси в момента е временно на този пост, защото не иска да губи фокуса си върху създадената от него Square – компания за мобилни разплащания. В понеделник Дорси закупи 31 000 акции на Twitter с обща стойност 875 000 долара, за да даде ясен знак към инвеститорите, че не се е отказал от развитието на компанията.

Припомняме, че преди няколко месеца социалната мрежа въведе груповите чатове, а след това премахна и ограничението двама души да могат да си пишат лични съобщения само ако се следват един друг.

 

#Twitter #социални мрежи #съобщения #Facebook

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »