Необедимият тандем Лео и Скорсезе се завръща с нов проект

Необедимият тандем Лео и Скорсезе се завръща с нов проект
Снимка: БТА
A A+ A++ A

Всеки режисьор си има любимци, а всеизвестно е, че за Мартин Скорсезе това безспорно е Леонардо ди Каприо. Непобедимият тандем има вече пет жестоки филма на сметката си ("Вълка от Уолстрийт", "От другата страна", "Злокобен остров", "Авиатор" и "Бандите на Ню Йорк"), а скоро ще се радваме и на още един. Заради него Лео до лакти ще е в кръв, защото ролята този път ще е на сериен убиец.

Бъдещият филм се базира на истинската история на Хенри Хауърд Холмс — най-известният и жесток маниак в историята на САЩ. Холмс се "прославя" през XIX век благодарение на хотел, който построява в Чикаго и наречен заради странната си архитектура Замъка.

Само че зад стените на въпросния замък всъщност се оформя истинска поточна линия сред шумоизолирани лабиринти, в които Хенри Хауърд мъчи и убива посетителите. В "луксозните стаи" всъщност са се разполагали гигантска пещ, резервоари с киселина, бутилки с отрова и дори гилотина. Точно колко са жертвите на Холмс не е известно, но само по времето на панаира в Чикаго през 1893 година в ръцете му попадат петдесет туристи.

За тази история през 2003 г. има написана и книга. Неин автор е американският журналист и писател на документални творби Ерик Ларсън. Името ѝ е "Дяволът в белия град". През 2004 година романът печели наградата „Едгар" (на името на Едгар Алън По) за най-добра документална книга за престъпността.

С производството на кървавата лента се ангажира студио Paramount.

#Леонардо ди Каприо #Мартин Скорсезе #филм #Вълка от Уолстрийт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници