Шофьорът прегазил децата в Лесидрен остава в ареста

Шофьорът прегазил децата в Лесидрен остава в ареста
A A+ A++ A

Шофьорът Филип Михайлов, който прегази трите деца при нерегламентирана автогонка в Лесидрен, остава в ареста, предаде БГНЕС.

По искане на Окръжната прокуратура в Ловеч Окръжният съд в Ловеч взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 28-годишният Филип Михайлов от ловешкото село Лесидрен. Той е обвиняем за това, че е нарушил правилата, установени в Закона за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост e причинил смъртта на две деца и тежко e пострадало трето дете.

16-годишните Велислава и Марино от Лесидрен загинаха, пометени от аудито на Филип Михайлов, който участваше в автогонка в ловешкото село. Приятелката им Петя Божкова от София беше тежко ранена.

Инцидентът стана във вторник вечер около 18:50 часа на пътя в посока към село Лесидрен. Причината е нерегламентирано състезание между два леки автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите с инициали Ф.М на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен пешеходци.

#Филип Михайлов #Лесидрен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"