46 незаконни постройки в "Максуда" са съборени

46 незаконни постройки в "Максуда" са съборени
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съборени са 46 незаконни постройки в ромската махала "Максуда" във Варна.

За събаряне остават още 14-15 постройки, които ще бъдат разрушени след десетина дни. Отстраняването на постройките на улиците "Георги Пеячевич" и "Д-р Иван Селимински" започна в четвъртък.

Напрежение избухна във варненския квартал по време на събарянето на незаконните ромски постройки. Няколко камъка бяха хвърлени срещу кордона от тежко въоръжени полицаи.

"Едно от застрашените семейства се опита да спаси дома си като качи децата си на покрива, а възрастен ром заплаши да се самозапали. Това само отложи събарянето на домовете им, но не спря акцията. Останалите 12 постройки на мястото ще бъдат разрушени следващата седмица, каза Христо Христов, кмет на район "Младост", цитиран от БНТ.

Част от хората, които до вчера са обитавали квартала все още не знаят къде да отидат и тази нощ спаха на открито. 

„Влязох под един навес, но все пак бях навън. Мисля да се гръмна с пистолета и да се спася. Имам захарна болест”, разказа Георги, чиято къща бе порвата съборена в квартала, цитиран от Нова телевизия.

За събарянето на постройките всички заинтерсовани са били уведомени, като никой от тях не е обжалвал заповедите в законно установения срок и те са влезли в сила. От администрацията на район "Младост" е установено, че във всички предвидени за събаряне постройки по настоящ адрес живеят общо 520 души, а по постоянен адрес - 490 души.

 

#незаконни постройки #Максуда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници