Глобяват кмета на Царево заради замърсената вода в Лозенец

Глобяват кмета на Царево заради замърсената вода в Лозенец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Бургас ще глоби кмета на Царево за допуснатото замърсяване на водите на централния плаж в Лозенец. На кмета на общината ще бъде съставен акт по Закона за водите, а санкцията е от 2 000 до 10 000 лева.

В четвъртък бе забранено къпането в зоната "Лозенец–Централен плаж" заради установени отклонения по изследваните микробиологични показатели над допустимите стойности.

Установено е, че замърсяването е причинено от заустване на непречистени отпадъчни води от канализационната система през аварийния изпускател на входната шахта на Пречиствателната станция за отпадъчни води в Лозенец. Резултатите от проверката показват превишения на нормите за неразтворени вещества.

Станцията е собственост на община Царево и третира отпадъчните води на село Лозенец и вилно селище „Лозенец“.  В схемата  на съоръжението е включено механично и биологично пречистване. Обектът е претоварен през летния сезон и с недостатъчен капацитет за пречистване на постъпващите води от канализационната система.

 

#глоба #кмет #Царево #плаж #Лозенец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »