Полицаи влизат в трафика за контрол и превенция

Полицаи влизат в трафика за контрол и превенция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи ще влязат в трафика с мотори и автомобили и ще извеждат нарушители от движението, обяви Благородна Макева, зам.-директор на „Пътна полиция”, в ефира на бТВ. По думите и колите ще са обозначени, защото една от целите е превенция.

Причината за новите правила, по които ще работят пътните полицаи у нас са зачестилите катастрофи. Статистиката сочи, че през последните 7 месеца жертвите на пътя са 368, а ранените – почти 5 хиляди.

Контролът ще се осъществява не само на място, а и в движение.

"Движейки се в пътния поток и забелязвайки нарушител, същият ще му бъде подаван сигнал и ще бъде извеждан от пътното платно и ще бъде санкциониран. Надяваме се тази мярка да даде резултат, тъй като ще има ефект както върху самия нарушител, така и върху останалите участници в движението", заяви началникът на "Пътна полиция" – Бойко Рановски, цитиран от БНТ.

По думите му останалите участници в движението, които напоследък все повече изразяват нетърпимост към тези нарушители, ще видят, че спрямо тях се взема някакво отношение и

контролните органи си вършат работата.

Рановски посочи, че проверките за алкохол също ще се засилят, както и тези върху мотопедисти и велосипедисти.

"Всички места, където има данни за провеждане на гонки, ще се посещават периодично от полицията", каза началникът на "Пътна полиция".

#пътни полицаи #трафик #превенция #нарушители #катастрофи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"