10 години по-късно: България отново има финалистка в скока на височина

10 години по-късно: България отново има финалистка в скока на височина
zimbio.com
A A+ A++ A

След 10 години България има отново финал в скока на височина за жени на световно първенство по лека атлетика, съобщи "24 часа". Мирела Демирева бе една от 13-те, които преодоляха 192 см в  квалификацията и в събота излиза сред най-добрите.

"Много го исках този финал. Заради това не съм мислила нищо. Просто излязох да скачам и се радвам, че ми се получи. Този сезон е доста странно. Както отпадам на 180, така се получава скок и на сериозна височина. Сега съм изключително радостна от това, което направих", заяви Мирела след като преодоля пресявките.

Последният ни финал в дисциплината е от световното в Хелзинки през 2005 година, когато Венелина Венева-Матеева стана 10-а.

41-годишната ветеранка записа 180 см в 9-ото си участие на световно първенство. "От балканиадата не съм скачала заради ахилеса. Дойдох, защото такива първенства ме карат да продължавам напред. Много искам да направя норматив за Рио, за да участвам и на пета олимпиада", заяви Венева, която е световен рекордьор по участия в дисциплината.

Присъствието на Венева в миксозана предизвика интерес и в чужди медии, които я разпитаха как се издържа над 20 години в елитния спорт. "С много любов и тренировки", обясни тя пред чужденците. 

 

#лека атлетика #скок на височина #Мирела Демирева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »