Обеси се убиецът на англичанката Джанет Бенет от с. Маломир

Обеси се убиецът на англичанката Джанет Бенет от с. Маломир
A A+ A++ A

Ромът Иван Николов, който бе задържан и обвинен в убийството на англичанката Джанет Бенет от село Маломир, се е обесил в ареста в Ямбол. Новината бе потвърдена от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

40-годишният рецидивист с 10 присъди за различни престъпления, бе в ареста по обвинение за изнасилване и убийство на 67-годишната англичанка Джанет Бенет в ямболското с. Маломир.

За да прикрие следите си, Николов се опитал да изгори мъртвата британка. Трупът й бе открит полуовъглен на около 200 метра от дома й на 31 юли.

"Подробностите и при какви обстоятелства е станало самоубийството са в процес на разследване. След приключването му може да бъде дадена допълнителна информация", обясни окръжният прокурор на Ямбол, цитиран от Дир.бг.

Мъжът твърдеше пред съда, когато се гледа мярката му за неотклонение, че не е убил Джанет Бенет, въпреки че боксерки с неговата ДНК бяха намерени до трупа. Пред магистратите Николов заяви категорично, че не е изнасилвал и убивал жената и дори не я познава. Той призна, че е извършвал кражби и няколкократно е лежал в затвора, но никога не би посегнал на човек.

Преди това обаче стана ясно, че лабораторията за ДНК-профилиране в Бургас е установила ДНК-профила на убиеца и е направила сравнителен анализ само за 7-8 ч.

Наблюдаващият прокурор по делото Едмонд Гоцев и главният секретар на МВР Георги Костов бяха категорични, че убиецът на чужденката е Иван Николов.

#Иван Николов #Маломир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници