Доналд Тръмп се замеси в скандал с испано-говорящ журналист

Доналд Тръмп се замеси в скандал с испано-говорящ журналист
Снимка: abcnews.com
A A+ A++ A

Републиканският кандидат-президент в САЩ Доналд Тръмп твърдо стои зад решението си да изхвърли испано-говорящия журналист на компания Юнивижън от своя прес конференция.

Тръмп направи изявлението в сутрешния блок на телевизия NBC.

''Той беше абсолютно извън контрол,'' коментира кандат-президента, цитиран от ''Ройтерс''.

Във вторник журналистът от Юнивижън, Хорхе Рамос, беше изхвърлен от прес конференция на Доналд Тръмп в щата Айова. По думите на Тръмп, причината е била в това, че той не е изчакал реда си да зададе въпрос и бил твърде провокативен. Тогава бизнесменът му каза: ''Върни се обратно в Юнивижън.''

Рамос зададе серия от въпроси и нападки срещу Тръмп относно мнението на предприемача за емиграция и изразеното от него мнение, че всички незаконни мексиканци трябва да бъдат депортирани.

''Той не хареса въпроса ми и направи движение с глава, така че един охранител веднага дойде и ме изхвърли от прес конференцията,'' обясни от своя страна журналиста пред NBC.

Ситуацията обаче допълнително е усложнена поради факта, че Тръмп е завел дело срещу Юнивижън поради решението на мрежата да прекрати излъчването на конкурсите ''Мис САЩ'' и ''Мис Вселена''. Правата и за двата конкурса са собственост на Тръмп. От мрежата заявиха, че решението е взето в следствие на противоречивите коментари на предприемача относно незаконните емигранти от Латинска Америка.

'' Той трябва да обясни как възнамерява да депортира 11 милиона души,'' е казал Рамос в интервю за телевизия ABC. ''Като журналисти ние сме принудени да заемем позиция и да му задаваме нужните въпроси. Особено когато г-н Тръмп говори за имиграцията по екстремен начин.''

 

#САЩ #кандидат-президент #републиканец #Доналд Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »