Спряха от движение БМВ с подсилен двигател

Спряха от движение БМВ с подсилен двигател
Снимка: КАТ
A A+ A++ A

Автомобил БМВ с подсилен двигател е спрян от движение, след като собственикът му подкара с мръсна газ по столичен булевард и си издейства проверка. От пътната полиция установиха, че лекият му автомобил е с нерегламентирани промени в конструкцията, съобщава МВР.

Шофьорът, който управлявал лек автомобил „БМВ“, бил засечен вчера на столичен булевард. Колата криволичела, форсирана от водача. На един от светофарите той потеглил с „мръсна газ“, а няколко метра след това отнел предимство на пешеходец на зебра. Навлизайки с ляв завой в съседна пряка, автомобилът и водачът били спрени.

При последвалата проверка се оказало, че шофьорът е без лични документи, без документи на колата и без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, а автомобилът - с видимо променена конструкция.

При направената справка била установена самоличността на шофьора - 32-годишен столичанин. Последвала проверка на автомобила в техническия пункт на КАТ, която показала, че двигателят на „БМВ”- то не отговаря на вписания по документи.

Експерти констатирали, че цифрите от номера на поставения мотор са заличени и нерегламентирано са поставени усилватели на двигателя за многократно усилване на мощността му.

Малко по-късно мъжът представил документи на автомобила и договор за придобиване на собствеността, но липсвали документите за произход и собственост на монтирания двигател.

По случая е образувана преписка в Първо РУ за допълнителна документна проверка. На шофьора е съставен акт за установено административно нарушение, за липсата на „Гражданска отговорност” и отнемане на предимство на пешеходец. Автомобилът е спрян от движение.



#БМВ #двигател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »