В Полша откриха нацистки влак, вероятно пълен със злато

В Полша откриха нацистки влак, вероятно пълен със злато
Снимка: YouTube
A A+ A++ A

Полските власти потвърдиха за съществуването на нацистки влак, за който се твърди, че е пълен със злато, съобщи Би Би Си.

Информацията бе потвърдена, но само, че съществува такъв влак, без да се уточнява съдържанието му. Досега се смяташе, че той е градска легенда.

Смята се, че когато съветските войски тръгват от Полша към Берлин, нацисткият влак, натоварен с 300 тона злато, е изпратен от Вроцлав към Валбжих, за да не попадне в ръцете на съюзническите войски. Композицията обаче изчезва в района на Валбжих и оттогава е в неизвестност.

Властите уточняват, че не се знае какво има във влака – може да са стари боеприпаси или вредни вещества. Те предупрудиха иманярите да внимават, защото може да е много опасен.

Властите уточниха също, че независимо от стойността на товара, той принадлежи на държавата и държат местоположението на композицията да остане в тайна.

Миналата седмица поляк и германец разпространиха съобщение, че са намерили композицията, натоварена със злато. Те обещаха да кажат къде е, ако властите им преотстъпят 10% от стойността му. Предложението им беше отхвърлено.

#Полша #Германия #злато

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"