Едва ли ще има строги присъди за заловените на Гюешево, дори да са джихадисти

Едва ли ще има строги присъди за заловените на Гюешево, дори да са джихадисти
ГКПП Гюешево
A A+ A++ A

Едва ли ще има строги присъди за заловените вчера мъже, за които се предполага, че са терористи, въпреки множеството снимки на екзекуции, открити в мобилните им телефони. Тези фотоси са доказателството за тяхната съпричастност към джихадистите. Това коментира директорът на Центъра за стратегически изследвания в сигурността Симеон Николов в студиото на БНТ.

За съжаление, ние останахме единствената държава без законодателство, макар че проектът беше вече гледан. За такава обвързаност в съседните страни на Балканите има затвор от 3 до 15 години. В случая ми се струва, че единственото, за което тези хора могат да бъдат преследвани е това, че са минали нелегално границата, това че нямат документи или имат фалшиви документи, това че шофьорът на колата от Косово прави опит за нелегално прехвърляне може да бъде обвинен за нелегално прехвърляне на лица през държавната граница. Но юридически трудно биха могли да бъдат предявени други обвинения”, заяви Николов

Постоянен арест за задържаните на границата четирима мъже, влезли незаконно у нас от Македония, ще поискат от Районната прокуратура в Кюстендил. Мъжете, които твърдят, че са от Косово, бяха заловени при проверка на лек автомобил, в граничното село Каменичка Скакавица. Разследващите проверяват дали задържаните са свързани с групировката “Ислямска държава”.

#Симеон Николов #Николов #джихадисти #терористи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници