70 са жертвите в изоставения хладилен фургон в Австрия

70 са жертвите в изоставения хладилен фургон в Австрия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Според съобщение на австрийското вътрешно министерство, откритите мъртви бежанци в хладилен камион, изоставен в Австрия са били 70. Първоначалните данни бяха за 50 загинали.

Според информация, публикувана във в. ''Кроне'', в момента и унгарското правителство съдейства на разследващите органи. Изданието коментира, че най-вероятно престъплението е извършено и посредством организирана трафиканстка група от Румъния.

"Работата продължи цяла нощ и мисля, че вече всички тела са извадени", каза Хелмут Марбан, говорител на полицията в граничната провинция Бургенланд, цитиран от ''Дневник''. "Съдебните медици все още работят в камиона и се опитват да изяснят всички факти.

''Всички бяхме разтърсени от ужасната новина за това, че близо 50 души са загинали ... имайки предвид че те са идвали именно да потърсят безопасност в Европа. Наша отговорност е да им помогнем,'' коментира Меркел по време на редовната годишна среща на представители на Европейската комисия и премиери от Западните Балкани, състояща се в австрийската столица.

Според австрийските разследващи органи, камионът е бил изоставен още в сряда, пише местното издание The Local.

Междувременно австрийският вътрешен министър Йохана Микл-Лайтнер коментира, че е необходимо да се затегне контрола по границите на страната и да се организират по-интензивни проверки на пристигащите влакове. Тя призова европейските лидери да демонстрират нулева толерантност към трафикантите на хора.

 

#Австрия #бежанци #трафиканти на хора #Меркел #Виена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »