Има българско участие в трагедията с бежанци в Австрия

Има българско участие в трагедията с бежанци в Австрия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Началникът на полицията в провинция Бургенланд, Петер Доскозил съобщи, че унгарска организирана криминална група стои зад трагичния инцидент с бежанците, открити в хладилен автобус.

По информация, публикувана от BBC, става дума за трима български граждани и един афганистанец, арестувани в Унгария. В момента тече разследване, за да се установи дали действително те са отговорни за инцидента, при който бяха открити загинали 8 жени, 59 мъже и 4 деца в изоставен хладилен автобус на австрийска магистрала.

Министерство на външните работи потвърди информацията за трима задържани български граждани на територията на Унгария във връзка с открития камион на австрийска магистрала. 

Предполага се, че поне част от жертвите са били сирийци, тъй като са имали ''сирийски документи за пътуване'', съобщиха от полицията в Айзенщат.

По думите на Доскозил, вероятно става дума за българо-унгарска операция за трафик на хора. Той добави, че използването на камиони не е често срещана практика при трафика на хора. При все това се предполага, че превозното средство е напуснало Будапеща в сряда сутрин.

Началникът на кабинета на Виктор Орбан от своя страна заяви, че камионът е регистриран в Кечкемет, Централна Унгария, на името на румънски гражданин 

#Австрия #бежанци #трагедия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"