МВР разби печатница за фалшиви документи в Пловдив

МВР разби печатница за фалшиви документи в Пловдив
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Печатница за фалшиви документи е разбила полицията в Пловдив.

Спецакцията е проведена в четвъртък в пловдивския квартал "Кършияка". Прокуратурата повдигна обвинения и задържа за 72 часа мъж и жена, изготвяли документи за самоличност с невярно съдържание.

Двамата са задържани вчера около обяд в офис на партерен етаж на ул. "Розова долина" в Пловдив в режим на работа. Открити са свидетелства за управление на МПС-та, визи за ЕС, и заготовки за тях, печати, лични карти, международни паспорти, дипломи, карти за пътуване и др. В разбитата печатница за фалшиви документи са открити и лични данни на араби, съдейки по имената им.

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова заяви, че единият от задържаните е 49-годишният Иван Богоев, който вече е бил осъждан на 13 години лишаване от свобода за същите престъпления. Заедно с Богоев е задържана и 28-годишната Ана, която не е осъждана, предава "Фокус".

На двамата са повдигнати обвинения за съучастие  за държане и заготовка и за изготвяне на неистински документи. Наказанието е лишаване от свобода за 6 и за 8 години. 

В понеделник прокуратурата ще внесе в съда искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" за двете лица.

#печатница #фалшиви документи #разби #полиция #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"