Плевнелиев: Постепенно ще увеличим средствата за отбрана до 2% от БВП

Плевнелиев: Постепенно ще увеличим средствата за отбрана до 2% от БВП
снимка: president.bg
A A+ A++ A

Подкрепата на Полша за запазването на оперативните способности на българските изтребители МиГ-29 затвърждава специалните отношения, които България изгражда с Полша. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с вицепремиера и министър на националната отбрана на Република Полша, Томаш Шемоняк.

Подписаното днес двустранно Споразумение за сътрудничество във военната област, както и Писмо за намерение между Министерството на отбраната на Република България и министъра на националната отбрана на Република Полша за военно-техническо сътрудничество, създават широки перспективи за развитие на партньорството в сферата на отбраната, беше позицията на президента.

„Възприемаме тези споразумения не само като средство за удължаване на ресурса на българската изтребителна авиация, но и като инструмент за задълбочаване на сътрудничеството както в областта на отбранителната индустрия, така и в редица други сфери“, заяви още държавният глава.

„Решени сме да изпълним поетите ангажименти на Срещата на върха на НАТО в Уелс и постепенно да увеличим средствата за отбрана до 2% от БВП, като се отчитат икономическите възможности на страната”, подчерта държавният глава.

#Росен Плевнелиев #средства #отбрана #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"