"Дейли мейл": 200 000 нови българи и румънци на Острова

"Дейли мейл": 200 000 нови българи и румънци на Острова
Снимка: www.vesitravel.com
A A+ A++ A

Според официалната статистика 53 хил. румънци и българи са се преселили на Острова за една година. Но други данни сочат, че над 200 хил. граждани на тези две страни са кандидатствали за осигурителни номера, необходими за работа и получаване на помощи във Великобритания, съобщава в. "Дейли Мейл".

По всичко изглежда, че пристигналите през последните 12 месеца българи и румънци във Великобритания са четири пъти повече, отколкото се твърди официално.

"По-лошо е, отколкото си мислите. Голямата разлика буди тревога, подхранвайки страховете, че правителството грубо подценява истинския брой на търсещите нов живот във Великобритания. Възможно е много от тези хора да са пребивавали тук за кратък период, но правителството трябва да даде някои отговори“, отбелязва Лорд Грийн от неправителствената организация "Наблюдение над имиграцията“.

Според офицалната статистика нетната миграция във Великобритания е на рекордно високо ниво. Тя достигна 330 хил. души в годината до март 2015. Това е ръст от 28% на годишна база и е с 10 хил. души повече от предишния рекорд, поставен през 2005.

Ръст е отчетен както при имигрантите от ЕС, така и при тези извън Съюза. Имигрантите от ЕС са 183 хил. души при 53 хил. година по-рано. Броят на пристигащите от страни извън ЕС е 196 хил. души при 39 хил. година по-рано.

Въпреки че имиграцията предизвиква опасения у доста британци, Службата за бюджетна отговорност посочва, че масовата миграция е била ключов фактор за възстановяването на британската икономика.

#българи #румънци #Великобритания #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »