Арестуваните заради камиона-ковчег българи: Невинни сме

Арестуваните заради камиона-ковчег българи: Невинни сме
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четиримата задържани в Унгария заради камиона със 71 мъртви мигранти, намерен изоставен на магистрала в Австрия, обжалват решението на съда в град Кечкемет да останат в предварителния арест. Заподозрените са трима българи и афганистанец, предаде предаде АП.

Пред съда четиримата мъже заявиха, че не са извършили никакво престъпление и са обвинени несправедливо.

Прокуратурата в Унгария поиска едномесечно задържане на тримата българи и афганистанеца. Мотивът бе, че едномесечният арест ще е достатъчен за изясняване на обстоятелствата за трагедията.

Предварителният арест на четиримата ще бъде в сила, докато им бъдат повдигнати официално обвинения в края на разследването или до 29 септември.

Двама от задържаните са на около 30 години, а другите двама – на около 50. Те са заподозрени за смъртта на 59 мъже, осем жени и четири деца, за които се предполага, че са бягащи от войната в родината си сирийци.

Обвинението в непредумишлено убийство няма да им бъде повдигнато в Унгария, а в Австрия. Камионът с мъртвите 71 бежанци, сред които и деца, беше открит в четвъртък, паркиран в аварийната лента на магистралата между Виена и Будапеща.

#българи #афганистанец #Унгария #Австрия #съд #прокуратура #бежанци #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"