Дизела подобри рекорда по маршрута Ком-Емине

Дизела подобри рекорда по маршрута Ком-Емине
Снимка: youtube.com
A A+ A++ A

Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела постави нов рекорд.

Той премина 600-те километра от връх Ком до нос Емине за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди, съобщава „Дарик”.

Времето все още не е официално обявено от екипа на бегача, но в сайта на Дизела работи карта, която в реално време го следи от самото начало до финала. Часовникът там е спрял на рекордното постижение от 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди.

Николов подобри с цели 21 часа и пет минути предишния рекорд, който беше поставен от състезателя в ултрамаратони Божидар Антонов по-рано през август.

„Ком-Емине” е название на най-дългия маркиран пешеходен туристически маршрутв България. Дължината на маршрута е 600 километра с приблизително 15км положителна денивелация и е постижим за 20-25 дни в летни условия и около месец в зимни. Времето за преминаване зависи от физическата форма на участниците и от метеорологичните условия, но добре подготвен физически човек може да се справи и за две седмици (15 дни), дори и да носи бивачните съоръжения – палатка, чувал и др. с общо тегло 15-16 килограма. Най-опитните и физически добре подготвени планинари успяват и за 10-12 дена, носейки олекотени раници. По време на прехода се преодолява терен с голямаденивелация и се изкачват или „подсичат“ повече от 100 старопланински върха.

#Кирил Николов-Дизела #Дизела #Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници