Изпращаме ''София диша'' с музика и танци

Изпращаме ''София диша'' с музика и танци
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Последната неделя на „София диша” ще е посветена на музиката. Селекцията на градския фестивал залага на авангарда и ще представи младите музикални таланти.

Мястото е улица „Оборище”, между булевард „Евлоги и Христо Георгиеви” и улица „Сан Стефано”. Селекцията ще представи талантливи и работещи млади музиканти, които усъвършенстват индивидуалните си стилове и похвати чрез отдаденост и професионализъм.

Началото на последния ден от събитието е от 16:00 часа, на Голямата сцена, а концертите ще започнат с Константин Кучев.

Той ще представи “Разходка по луната” - интерактивно музикално представление, което активно включва публиката в творческия процес по създаване на песен, приказка или… космически кораб. Резултатът ще бъде сюрреалистично пътешествие – обещава музикантът.

Clavexperience ще последват в програмата от 17:00 часа, когато Павел Терзийски (вокали, бийт бокс) и Димитър Горчаков (клавири) ще преминат през Dub, Reggae, Drum and bass, Dubstep и джаз.

Музиката на международната формация - The Bedlam Club, базирана в София и състояща се от клавишни, контрабас, барабани и перкусия, ще представи electro punk jazz, от 18:00 часа. А от 20:00 часа, ще започват The Science - колаборация между електрониката на Мартин Ставрев (Soulslept) и вокала на Нино Гомес (Brujeria).

Отделно от Голямата сцена, по време на фестивала ще се представят „Вокализирай това”, които в обособено пространство на улицата ще пеят, импровизират и записват музика заедно с публиката.

Театралният проект Театър Азарян към Националния дворец на културата (НДК) ще участва, по време на „София Диша“, с акция за събиране на стари обувки, които ще бъдат използвани при оформлението на интериора на фоайето към новата театрална зала, по идея на сценографа - Никола Тороманов – Фичо. Идеята е свързана с биографията на режисьора Крикор Азарян, който навремето е работил като обущар.

Darik Storytelling Point пък ще представя умението на медията да разказва истории - водещ от радиото ще приканва хората да седнат в креслото му и да изслушат 10-секундна история.

„Корейският кът“ официално отвори врати през март 2015 година като най-новата чуждоезикова читалня на Столична библиотека. С богата колекция от книги, електронни ресурси и технически възможности ще представи импровизирана читалня с възможност за изработване на различни предмети от традиционната корейска хартия – ''ханджи''.

По време на фестивала ще се представят и от най-големия независим български портал за денс музика - bassline.bg, които смятат, че мисията на денс музиката е да обединява хората и да възпитава в любов и приемственост към ближния. 


#фестивал #музика #представление

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници