Открит е новият покрит колодрум в Пловдив

Открит е новият покрит колодрум в Пловдив
Снимка: http://www.velodromes.com/
A A+ A++ A

Новопостроената многофункционалнa спортна зала "Колодрума" в Пловдив ще бъде официално открита тази вечер в 18,30 часа при изключителни мерки за сигурност. Събитието ще бъде излъчвано на живо по националната телевизия.

Спортното съоръжение ще изпълнява функцията едновременно на покрит колодрум, спортна зала, концертна зала и място за провеждане на културни събития.  По думите на представители на общинската администрация, в момента това е единственият покрит колодрум в България и един от най-модерните в Югоизточна Европа. 

На церемонията се очаква да присъстват  Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, представители на много международни спортни федерации, премиерът Бойко Борисов, министри и депутати. 

Модерното спортно съоръжение е вкопано на 9 метра под земята и има разгъната застроена площ от 37 000 кв. метра. В залата има и комбинирано игрище за 22 вида спорт. Над него пък е разположена и колоездачната писта, която е с олимпийски размери. 

Съоръжението разполага с 6200 седящи места, от тях 4600 постоянни и 1600 телескопични седалки монтирани на допълнителни подвижни трибуни. С правостоящите места максималния капацитет на залата достига до 8 000.

Залата е оборудвана и с модерна озвучителна система, с два екрана с големина 8 на 6 метра. 

#съоръжение #Пловдив #спорт #Стефка Костадинова #Йордан Йовчев #Бойко Борисов #Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"