Няма да има повишение в цените на дървата за огрев

Няма да има повишение в цените на дървата за огрев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има готовност от 300 000 пространствени кубика, а в момента са предоставени около 20 000 - 25 000 кубика или 10% от предвидените дърва за огрев, тъй като активният сезон на търсене все още не е започнал. 

Това каза за БНР инженер Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно горско предприятие.

''Нашите цени не са повишени в сравнение с миналата година и са задържани в същите нива  - тези за широколистните дърва са от 30 до 40 лева , а за иглолистните от 20 до 30 лева без ДДС в зависимост от спецификата на отделните горски стопанства,'' поясни той.

След като закупят дърва, хората трябва да платят за превоз на частни транспортни фирми. По думите на Дамянов, цените за потребителите на дървесина, които сами си отсичат дърва за огрев през зимата след съответните разрешителни, са значително по-ниски, но все по-малко хора имат тази трудоспособност и го правят.

За да бъдат сигурни, че дървата им са отсечени легално, потребителите трябва да следят за положена контролна горска мярка, както и сложени контролни пластмасови пластини с идентификационен номер. Трябва да им бъде издаден и превозен билет от служител на съответното горско стопанство.

#дървесина #транспортни фирми #Дамян Дамянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"