Филм за каръци открива "Киномания 2015" едновременно в София и Париж

Филм за каръци открива "Киномания 2015" едновременно в София и Париж
A A+ A++ A

С родната продукция „Каръци” на режисьора Ивайло Христов се открива "Киномания 2015" на 12 ноември в София. В същия ден започват и Дните на българското кино в Париж. Това е съвместна инициатива на Националния дворец на културата (НДК), българското посолство там и Националния филмов център.

"Това е голям успех за фестивала, тъй като "Киномания" ще бъде открита по едно и също време в София и на голям екран до Триумфалната арка”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош. Той съобщи, че има няколко ленти, които ще бъдат показани за първи път на фестивала преди официалната им премиера.

"Каръци" спечели голямата награда на международния кинофестивал в Москва - за остротата на темите за порастването, благородството и надеждата, застъпени във филма. Той разказва историята на гимназисти от малък провинциален град, които попадат в рамката на неудачниците, но пък са с хъс да успеят в живота.

В ролите са Ованес Торосян, Елена Телбис, Деян Донков, Пламен Димов и др.

Хитовата пиеса „Хамлет” (Hamlet) с Бенедикт Къмбърбач и суперуспешният „Роджър Уолтърс – Стената” (Roger Waters The Wall) са две от горещите заглавия в 29-то издание на феса. Билети за тях са в продажба от утре на касите на НДК.

„Хамлет“ е специално издание на програмата National Theatre Live за излъчване на най-доброто от британския театър в кина по целия свят. Премиерата у нас е на 20 ноември в зала 1.

Номинираният за „Оскар” Бенедикт Къмбърбач (познат от “Шерлок” и “Иматицията” на Би Би Си) поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирана от Линдзи Търнър (Пош, Химерика) и продуцирана от Sonia Friedman Productions, National Theatre LIVE разпространява тази дългоочаквана продукция в кината.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#Ивайло Христов #Каръци #кино #филм #филми #Киномания #Бенедикт Къмбърбач #Роджър Уотърс #Хамлет #Ованес Торосян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"