Силен взрив избухна пред парламента в Киев (Снимки)

Силен взрив избухна пред парламента в Киев (Снимки)
снимка: AP/БTA
A A+ A++ A

Силна експлозия избухна пред сградата на парламента на Украйна. Пострадали са около 30 души, от които 15 членове на силите на реда.

Взривила се е граната. Mежду 5 и 7 полицаи са в тежко състояние, написа във Фейсбук Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

Пред сградата на парламента избухнаха сблъсъци между силите на реда и противници на конституционната реформа, гласувана на първо четене днес от депутатите, предаде БТА.

Пострадали са около 100 души, повечето от тях членове на силите на реда. Кметът на Киев Виталий Кличко има информация и за загинали, предаде ТАСС. Сред ранените има и трима журналисти.

Сблъсъците пред парламента продължават и демонстрантите замерват полицаите с бомбички, камъни и бутилки и скандират "Импийчмънт".

Черен дим се издига около сградата. В демонстрацията участват около 3000 протестиращи.

По-рано парламентът на Украйна прие на първо четене проекта на конституционна реформа, даващ повече автономия на източните територии на страната. За този проект на реформа, подкрепен от 265 депутати, настояваха западните държави. 

Проектът разрешава създаването на така наречената "народна милиция", пише Франс прес. Противно на очакванията на проруските сепаратисти, проектът за конституционна реформа не потвърждава окончателно полуавтономния статут на териториите под техен контрол. Според текста този статут трябва да бъде установен с отделен закон и само за три години.

#Киев #Парламент #избухна #силен взрив #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"