Реформаторският блок с единна регистрация за изборите

Реформаторският блок с единна регистрация за изборите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на партиите в Реформаторския блок взеха единодушно решение за единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред Централната избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на Блока.

Лидерите се срещнаха на съвместно заседание на петте партии в централата на СДС.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще се подпише до края на утрешния ден.

Преди началото на общото заседание всички представители на Реформаторския блок заявиха, че искат единна регистрация за местните избори на 25 октомври.

"Нагласата на ДБГ не е променена от 18 април, когато Националният съвет взе решение за единна регистрация за местния вот", каза пред журналисти вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева след извънредното заседание на партиите.

По думите и до споразумението се е стигнало изключително лесно. Кунева посочи, никога не е имало различно мнение, че РБ трябва да е единен политически субект и според нея затова коалицията трябва да се придържа към учредителното споразумение и всички органи да работят.

"Бях абсолютно сигурен, че ще стигнем до това решение днес. Понякога е нужно малко. Предупредих, че ще закъснея за един час. И вчера, и днес казах, че драма няма. В нито един момент не съм се чувствал драматично, така че не съм изненадан", подчерта председателят на ДСБ, цитиран от "Фокус".

В неделя ДСБ, БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство" обявиха на извънредна пресконференция, че са постигнали съгласие за единна регистрация. Радан Кънев посочи, че очаква до дни да се срещнат с лидерите на ДБГ и СДС Меглена Кунева и Божидар Лукарски и да обсъдят общата регистрация.

След изявлението на Кънев партиите на Кунева и Лукарски разпространиха обща позиция, според която обявеното решение на три от партиите в Блока за единна регистрация е провокативно.

"Считаме това за ненужно и провокативно преди обявеното заседание на лидерите на петте партии", се казва в позицията.

#реформаторски блок #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"