Разкриват допълнителни центрове за регистрация на бежанци

Разкриват допълнителни центрове за регистрация на бежанци
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Взехме решение да разкрием допълнителни центрове за регистрация на бежанците. Нашето задължение в тази ситуация е да регистрираме всички, които преминават българската граница”. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по бТВ.

По думите на вътрешния министър 95% от мигрантите, опитващи се да влязат в България биват регистрирани. Според нея това е и основната причина бежанците да избягват България.

По думите на вътрешния министър основният поток на нелегалното преминаване на имигранти е през зелената граница с Турция.

„Следим много внимателно на границата с Македония, Сърбия и Гърция. В Гърция са най-големите преминаващи маси. Всеки ден има между 1000 и 3000 души, които пристигат. Техният маршрут в момента не минава през България, но нищо не изключва тази възможност”, заяви Бъчварова.

Тя отбеляза, че всички свързани със случая със 71 мъртви мигранти в Австрия са задържани.

По думите и страната ни активно участва в разкриването на групата и за изясняване на обстоятелствата.

„Това е международно престъпление. Тази група е действала на територията на Австрия и Унгария, което е много показателно за начина, по който организираната престъпност се включва в тези процеси и търси тези възможности, които и позволяват най-бързо и най-много пари да спечели от тези дейности. Става въпрос за интернационална форма на престъпност”, коментира Бъчварова.

#регистрация #бежанци #Австрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"