Сменят логото на Олимпийските игри в Токио 2020 след обвинения в плагиатство

Сменят логото на Олимпийските игри в Токио 2020 след обвинения в плагиатство
Снимка: BBC
A A+ A++ A

Логото на предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020 беше компрометирано след обвинения в плагиатство.

Организационния комитет на игрите съобщи, че вече има твърде много съмнения около изображението, за да може то да бъде оставено, съобщава BBC.

Дизайнерът на спорното лого, Кенжиро Сано призна че вече е взаимствал идеи за предишни свои проекти. Логото беше представено миналия месец. Дизайнът представлява заигравка с буквата ''Т'' за Токио, като в страни от нея е изобразена червена точка. По думите на Сано тя представлява биещото сърце на страната, но мнозина забелязаха приликата с японския флаг. 

Междувременно, и белгийският дизайнер Оливие Деби предяви претенции към спорното изображение, твърдейки че напомня на неговия проект, използван за лого на Theatre de Liege. 

Като резултат, Олимпийският комитет взе решение изображението да бъде сменено, въпреки че според тях има осезаеми разлики.

''Достигнахме до заключението, че ще е най-подходящо да сменим логото и да разработим друга емблема. Към този момент смятаме, че логото вече не може да придобие публична подкрепа,''посочиха още от организационния комитет. 

#Олимпийски игри #Токио #лого #дизайн #плагиатство #решение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »