Бербатов предпочете ПАОК

Бербатов предпочете ПАОК
A A+ A++ A

Димитър Бербатов вече е футболист на гръцкия гранд ПАОК (Солун), обявиха гръцките медии. 

Според Sport 24 българинът е приел офертата на тима в 1.00 часа през нощта и е подписал договор за една година.

Изданието твърди, че Бербатов ще получава годишна заплата от 2 милиона евро, което го прави най-добре платеният играч в Гърция.

34-годишният централен нападател преговаря до вчера с "Астън Вила", но не успя да се споразумее, затова предпочете офертата на съседите. Така той ще играе в четвъртото си първенство след "А" група.

Бербатов е играл досега в Бундеслигата за "Байер" (Левекузен), в английската Висша лига за "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", и във френската Лига 1 за "Монако".

От това лято Бербатов бе свободен агент. След изтичането на договора му с "Монако" през юни името му беше свързвано с редица клубове, сред които "Интер", "Сампдория", "Олимпиакос", "Галатасарай", "Борнемут", "Уест хем" и др.

Това не е първият случай, когато ПАОК се опитва да привлече българския нападател, който е сред любимците на президента на клуба Иван Савидис.

Гърците имаха разговори с Бербатов през зимния трансферен прозорец на тази година, а 12 месеца по-рано изпратиха оферта за тогавашния нападателя на "Фулъм", който обаче предпочете офертата на "Монако.

ПАОК завърши на пето място в местната Суперлига през миналия сезон, а през този успя да си проправи път до групите на Лига Европа, където попадна в една група с "Борусия" (Дортмунд), "Краснодар" и "Кабала" от Азербайджан.

 

 

#Бербатов #ПАОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"