ДПС: България се нуждае от нова формула на властта

ДПС: България се нуждае от нова формула на властта
снимка: БТА
A A+ A++ A

България се нуждае от управление на развитието и нова формула на властта. Това посочват от ДПС в декларация за приоритетите на партията през новата пленарна сесия.

„Думата стабилност не може да замести думата развитие. Стабилността не е самоцел, а само средата, в която следва да се разгърне политика на развитие”, обясни Лютви Местан и поясни, че това няма как да се получи с тази формула на властта.

В декларацията ДПС коментира политиката по отношение интеграцията на малцинствата и отношението към етно-религиозните общности.

„Политиката на управляващите спрямо ромите е слаба, защото е силова”, обясни Местан и изтъкна, че ромският въпрос няма да се реши по този начин.

ДПС настояват за образователна интеграция, която да започне от предучилищна възраст.  Местан подчерта, че в Бюджет 2016 партията ще подкрепи нарочна национална програма за изграждане на детски градини във всички ромски квартали.

„Социалното изключване може да се преодолее с интеграция”, обобщи той.

По думите му днес европейската политика е остро предизвикана в най-фината си част – хуманизма от бежанската криза. „България и Румъния се гордеят с телените мрежи, с които спират бежанския поток. Срещу кого и срещу какво изправят телени мрежи България и Румъния. Може ли ЕС да бъде затворен с телени мрежи”, попита Местан.

„Затворен ЕС означава мъртъв ЕС, смърт на европейската идея на хуманизма, солидарността и демокрацията.”, каза още Лютви Местан.

#власт #ДПС #декларация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"