Миков видя знак в доматите на Босия

Миков видя знак в доматите на Босия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посрещнати бяхме с домати - това е израз на отношението, което Народното събрание събра само за година. Това заяви в началото на четвъртата сесия на 43-я парламент председателят на ПГ на "БСП лява България" Михаил Миков.

Известният поет и критик на управляващите Николай Колев-Босия отново "приветства" с домати депутатите в първия им работен ден след ваканцията.

Според Миков равносметката от едногодишния период на управление днес не изглежда никак радостна за България. "Управлението ни обеща преди година, че тези, за които са гласували хората ще бъдат честни с тях", каза Миков. 

По думите му днес принципите на тази коалиция продължават да са неясни почти за никого."Тази есен ще продължи да бъде така сигурно. Това не може да издига авторитета на НС", заяви Миков.

Според него единствената цел на пенсионната реформа е била да се вдигне възрастта за пенсиониране.

"Обещаната реформа в образованието - Слава Богу, че и тя още не е завършила. Не може оскъдните ресурси да се пренасочват и към частните училища", каза Миков. 

По думите му за една година правителството неглижира демографската криза. Той подчерта, че това е най-тежкият проблем, който в краткосрочен план крие заплахи за функционирането на страната.

"Беше обещана реформа в енергетиката - изрази се в увеличение на цените на електроенергията", отбеляза Миков.

Той припомни и за обещаната съдебна реформа. Според Миков „не може да бъде реформа подмяната на лицата във ВСС и това да доведе до повече справедливост в наказателния и гражданския процес”.

#Михаил Миков #домати #реформи #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"